Шта је то Кина донирала Војсци Србије (фото, видео)

Министар одбране Александар Вулин, заједно са начелником Генералштаба Војске Србије, генералом Миланом Мојсиловићем и амбасадорком Кине у Београду Чен Бо, присуствовао је у касарни „Народни херој Стевица Јовановић“ у Панчеву приказу дела средстава и опреме коју је Народна Република Кина донирала Војсци Србије.
Sputnik

Вулин је рекао да је Кина најновијом донацијом још једном показала колико цени пријатељство Републике Србије и Војску Србије, саопштило је Министарство одбране.

Шта је то Кина донирала Војсци Србије (фото, видео)

„До сада, Кина је издвојила 8.900.000 евра кроз различите донације за нашу војску, а ова донација износи готово 4.000.000 евра“, казао је Вулин и поручио да Војска Србије веома цени пријатељство са Војском Кине.

Шта је то Кина донирала Војсци Србије (фото, видео)

Како је навео српски министар, лични односи врховних команданата двеју земаља, председника Александра Вучића и председника Си Ђинпинга омогућили су даљи развој међусобних односа и отворили сва врата када је у питању однос Кине са Министарством одбране Србије.

Војсци Србије Народна Република Кина донирала је 40 средстава, од којих је на приказу представљено 28 средстава, у која спадају самоходне инжењерске машине, моторна возила, средства интегралног транспорта и специјална возила.

Шта је то Кина донирала Војсци Србије (фото, видео)

Међу добијеним средствима су самоходне инжењерске машине, моторни грејдери, дозери гусеничари, дозери точкаши, ваљци, транспортна средства, вучни возови, самоистоваривачи, ауто-цистерне за воду, ауто-цистерна за гориво, средства интегралног транспорта, виљушкари, санитетска и ватрогасна возила.

Коментар