УЕФА покренула поступак против ФСЦГ због дешавања у Приштини

Дисциплинска комисија УЕФА покренула је дисциплински поступак против Фудбалског савеза Црне Горе због дешавања на утакмици седмог кола квалификација за пласман на УЕФА ЕУРО 2020. између селекција Косова и Црне Горе.
Sputnik

На данас одржаној сједници Дисциплинска комисија УЕФА је, на основу званичних извјештаја службених лица, покренула поступак због нереда у којима су учествовали навијачи двије селекције.

Фудбалском савезу Црне Горе на терет се стављају прекршаји из Члана 16 Дисциплинског правилника — убацивање објеката и нереди међу навијачима, који су се догодили у осмом минуту сусрета одиграног на стадиону „Фадиљ Вокри“ у Приштини. У извјештају делегата наводи се да су навијачи Косова гестовима провоцирали навијаче Црне Горе, након чега је дошло до сукоба између навијача Црне Горе и обезбјеђења.

Дисциплински поступак покренут је и против Фудбалског савеза Косова због убацивања објеката — гађања навијача гостујуће селекције.

Коначну одлуку Дисциплинска комисија УЕФА донијеће на наредној сједници која ће се одржати 21. новембра 2019. године.

Подсјетимо, утакмицу у Приштини обиљежили су туча навијача Црне Горе и Косова, скандирање ОВК, као и звиждање црногорској химни.

Коментар