САД: Ништа добро не може да изађе из договора Русије и Турске

Русија и Турска неће успети да учине „ништа добро“ захваљујући договору о северу Сирије, изјавио је специјални изасланик америчког Стејт департмента Џејмс Џефри.
Sputnik

„Прилично сам скептичан по питању договора Русије и Турске. Ништа добро неће постићи тиме“, рекао је он.

Амерички дипломата се, у обраћању у Представничком дому САД, међутим, сложио са мишљењем конгресмена да повлачење америчке војске из Сирије ствара нови изазов Америци по питању борбе против терористичке организације ДАЕШ и против ширења утицаја Русије и Ирана.

Подсетимо — руски и турски председници Владимир Путин и Реџеп Тајип Ердоган постигли су јуче током шесточасовног састанка у Сочију, како је руски лидер оценио, судбоносан договор, а на крају сусрета потписан је меморандум који се састоји из више ставки.

Како је након конференције за новинаре Путина и Ердогана пренео шеф руске дипломатије Сергеј Лавров, Русија и Турска су се договориле да ће од среде у подне у зону која се налази ван домашаја турске војне операције ући руска војна полиција и сиријска војска, које ће помагати Курдима да се повуку на територију која је удаљена најмање 30 километара од турске границе.

Коментар