Србију и Русију повезују и лутке /фото/

Протокол о четворогодишњој позоришној и културној сарадњи између Малог позоришта „Душко Радовић“ и руског Позоришта лутака из Самаре потписан је у Београду.
Sputnik

На конференцији за новинаре поводом гостовања руске луткарске представе „Патуљак носоња“ протокол су склопили директорка самарског Позоришта лутака Олга Дикушина и в. д. директора Малог позоришта „Душко Радовић“ Александар Николић.

Србију и Русију повезују и лутке /фото/

На основу добрих и пријатељских односа Србије и Русије и Министарстава културе двеју пријатељских земаља и позоришно-културних интереса, потписаним протоколом ће бити обезбеђена гостовања највреднијих и уметнички најрелевантнијих сценских остварења за децу Малог позоришта „Душко Радовић“ из Београда и самарског Позоришта лутака из Самаре, као и сарадња редитеља, сценографа, композитора и размена текстова и других видова позоришног стваралаштва.

Србију и Русију повезују и лутке /фото/

Гостујућу представу „Патуљак носоња“, по причи Вилхелма Хауфа, за самарско Позориште лутака, на сцену је поставио редитељ из Санкт Петербурга Игор Игнатијев, заслужни руски уметник. На позорници се поред лутака појављују и глумци, а живу сцену спектакла створила је уметница Ана Игнатијева, такође вишеструко награђивана уметница из Русије.

Србију и Русију повезују и лутке /фото/

Потписивању протокола присуствовали су и Денис Кругов, аташе за културу Амбасаде Руске Федерације у Београду и Слободана Марковић, идејни творац Међународног фестивала позоришта за децу у Суботици и координатор европских фестивала.

Коментар