Жустра расправа у Савету Европе, протест због присуства представнице Приштине

Рад Политичког комитета Парламентарне скупштине Савета Европе обележила је жустра расправа чланова српске делегације са председницом комитета Ријом Оумен, поводом позива и присуства на састанку такозване амбасадорке Косова, која није акредитована у СЕ, саопштила је Скупштина Србије.
Sputnik

Српска делегација је оценила присуство такозване амбасадорке Косова као вид притиска на чланове Комитета приликом гласања за новог известиоца Парламентарне скупштине Савета Европе за КиМ, пренео је јавни сервис.

Иако је председница Комитета признала да је погрешила, и иако су чланови српске делегације инсистирали да се представница привремених институција Косова удаљи са састанка, то се није догодило, наводи се у саопштењу.

Делегација је одлучила да о овом инциденту и понашању председнице Комитета обавести Лилијан Мори Паскије, председницу ПС Савета Европе.

Народну скупштину Републике Србије на састанку Политичког комитета представљали су чланови делегације Марија Обрадовић и Жарко Обрадовић, на челу са шефом делегације Александром Томић.

На састанку Политичког комитета Парламентарне скупштине Савета Европе немачки посланик Питер Бејер изабран је за известиоца о ситуацији на Косову и Метохији.

Коментар