Русија негира оптужбе Украјине: Бродови враћени у нормалном стању

Федерална служба безбедности Русије огласила се поводом изјава украјинских званичника да на бродовима које им је Русија вратила „недостаје опрема“, рекавши да је Украјина добила своје бродове у „нормалном стању и са исправним санитаријама“.
Sputnik

Из ФСБ-а су истакли да су Украјинци потписали документа о примопредаји бродова и да тада нису имали никаквих притужби.

„Ако је украјинска страна од обала Крима до Очакова успела да уништи бродове и санитарну технику, онда је то њихов проблем“, наводи се у саопштењу руске службе.

У приложеном видеу три брода су приказана из разних углова у крупном плану, а затим следе снимци унутрашњости. 

Камери није промакао ни натпис „Направљено у СССР-у“.

Како се види на снимку, видљивих оштећења нема.

Подсетимо, Москва је 18. новембра предала украјинској страни три брода украјинске морнарице који су задржани у близини Керчког мореуза због повреде руске границе. Након тога се огласио командант Морнарице војске Украјине Игор Воронченко, који је рекао да је са њихових бродова „нестала скоро сва опрема, укључујући и ве-це шоље, утичнице, плафоњере“. Он је такође додао да су Руси „уништили бродове“.

Председник Украјине Владимир Зеленски изјавио је да на три брода враћена из Русије недостаје део опреме и наоружања и обећао да ће их вратити.

„Видео сам стање. Покренуће се истрага. Видећемо све детаље“, рекао је Зеленски у војној луци у Очакову у коју су у среду стигли бродови.

Украјински председник је додао да намерава да тражи од руске стране „да све врати“.

Коментар