Француска министарка: САД се крећу у контрасмеру од историје, срећа што је Трамп без подршке

Француска министарка за екологију Елизабет Борн изјавила је данас да је срећа то што амерички председник Доналд Трамп нема подршку других земаља у својој новој иницијативи да се усвоје механизми којима би се уштедела вода у тоалетима. САД се крећу у контрасмеру од историје, оценила је она.
Sputnik

Како јавља француски РТЛ, Трамп, који је врло упоран у својим критикама еколошких стандарда које су усвојиле друге земље, 6. децембра се упустио у нову борбу.

„Помно пратимо лавабое, туш кабине и друге елементе у купатилима. Људи повлаче воду 10-15 пута уместо само једном и тако користе више воде“, рекао је Трамп на једном састанку са представницима мале привреде у Белој кући, преноси француска телевизија на свом сајту.

Борнова је, гостујући на РТЛ, рекла да је добра вест то што је Трамп у својој иницијативи потпуно усамљен.

„Само САД заступају те, помало изненађујуће, ставове. Када су САД напустиле Париски споразум (о клими), неки су, попут Доналда Трампа, предвиђали крај споразума из Париза. Е па, са ЦОП25 можемо да констатујемо да то није случај. САД се крећу у контрасмеру од историје“, оценила је Елизабет Борн.

Коментар