Русија прави противваздушну куполу над Арктиком

Сви арктички дивизиони Северне флоте у наредним годинама биће модернизовани противваздушним ракетним комплексима С-400, што ће омогућити да се изнад руског дела Арктика направи противваздушна купола, саопштио је новинарима командант Северне флоте, вицеадмирал Александар Моисејев.
Sputnik

„У току је модернизација противваздушних ракетних и радиотехничких снага уз помоћ нове технике. Ове године је противваздушни ракетни пук, који је стациониран на Новој Земљи, добио ракетни систем С-400. Планирано је да у наредним годинама све наше арктичке дивизије добију такве комплексе“, рекао је командант.

Искрцавање! Како су руски маринци „загрејали“ Арктик (видео)

Према његовим речима, захваљујући томе ће Заполарје (крајњи север Русије) бити заштићено од свих средстава напада из ваздуха: авијације, крстарећих и балистичких ракета. У целини, говорећи о новој техници и наоружању, Моисејев је нагласио да њихов удео у војсци, у просеку, износи око 60 одсто, док у неким родовима он значајно превазилази ове показатеље.

У септембру је објављено да је пук на Новој Земљи први пут добио комплекс С-400. Та јединица је била стационирана у овом подручју 2015. године, али је тада била наоружана системима С-300.

Русија прави противваздушну куполу над Арктиком
Коментар