„Шалите се, нисте ми рекли?“: Како је Трамп укорио особље због Путиновог позива

Председник САД Доналд Трамп је 2017. године веома грубо критиковао директора обавештајне управе Пентагона Мајкла Флина и поједине високе званичнике Беле куће јер му нису пренели да га је телефоном звао председник Русије Владимир Путин, наведено је у новој књизи новинара Питера Бергена „Трамп и његови генерали: Цена хаоса“.
Sputnik

Позивајући се на изворе, Берген је објаснио да је 27. јануара 2017. године Трамп ручао са тадашњом британском премијерком Терезом Меј у Белој кући. Том приликом она га је упитала да ли га је звао Путин, на шта је Трамп одрично одмахнуо главом. Међутим, тада се Флин, који је седео поред, убацио у разговор и рекао да га је руски председник звао телефоном неколико дана раније.

Разочаран што са том информацијом није био упознат, како описује Берген, амерички председник почео је дакритикује и Флина, али и остале чиновнике у Белој кући.

„Мора да се шалиш? Путин је покушао да разговара са мном а ти ми ниси ни додао слушалицу? О чему си уопште размишљао?“, рекао је тада Трамп Флину, наводи се у књизи.

Флин је потом покушао да се оправда тиме што је у Белу кућу у последњих неколико дана стизало изузетно много позива, али да Трамп није желео никога да чује.

Међутим, Трамп је одговорио да је Путинјединичовек на планети који би могао да уништиСАД, те да је сасвим сулудо што је неко и помислио да је паметно одлагати такав разговор, тврди Берген.

Коментар