Пума Меси, коју је спасила руска породица, добила новог пријатеља /фото, видео/

Руски пар усвојио је болесну пуму 2016. године и тако је спасио од планиране еутаназије. Од Нове године пума је добила друштво, јер је ова породица преузела бригу и о гепарду.
Sputnik

Пума по имену Меси од 2016. године живи у стану својих власника у Пензи, граду који се налази око 630 километара југоисточно од Москве.

Меси је продат зоолошком врту у Пензи када је имао само три месеца. Био је мањи од припадника своје врсте и имао је здравствених проблема, па није могао да живи у зоолошком врту или у резервату. Пар је интервенисао баш на време да га спаси од еутаназије.

Руси су га купили и одлучили да га задрже код куће. Данас Меси зна како да реагује на око 10 команди. Његови власници га воде у шетњу, хране га сиром, говедином, пилетином и ћуретином и купају га у кади.

Власници кажу да није могао преживети у дивљини, али никога не охрабрују да припитомљава дивље мачке и напомињу да је Меси изузетак, јер је због болести био врло нежан и миран.

Иначе, Меси на друштвеној мрежи „Инстаграм“ има 1,2 милиона пратилаца, што га чини правом звездом. Има обожаватеље не само у Русији, већ и у Сједињеним Државама и Бразилу.

ВестипумагепардДруштво
Коментар