Ушаков: Могућ само успутни састанак Путина са Зеленским и Пенсом у Израелу

Председник Русије Владимир Путин могао би да се састане са украјинским колегом Владимиром Зеленским и потпредседником САД Мајком Пенсом током посете Израелу 23. јануара, али само успут и веома кратко, рекао је новинарима помоћник руског председника Јуриј Ушаков.
Sputnik

„Наравно, председник ће се, у сваком случају, руковати са главним учесницима форума у Израелу, то је неизбежно. Мало је вероватно да ће бити одржани дужи разговори, просто нема времена физички, иако је било захтева, укључујући и од председника Зеленског. Како сам већ рекао — време је крајње ограничено, распоред је густ, надамо се појединачним кратким контактима, такозваним успутним контактима“, рекао је Ушаков новинарима.

Према његовим речима — Путина ће од министара током посете Израелу пратити само шеф руске дипломатије Сергеј Лавров.

Са Нетанијахуом о ситуацији на Блиском истоку

Ушаков је, такође, рекао да ће се Путин током посете Израелу састати са председником и премијером те земље — Реувеном Ривлином и Бенјамином Нетанијахуом.

„Посебна пажња традиционално ће бити посвећена ситуацији на Блиском истоку, укључујући ескалацију напетости око Ирана, ситуацију у Сирији и питања у вези са решавањем палестинско-израелске кризе“, рекао је Ушаков.

У Израелу се 23. јануара одржава међународни форум „Чувамо сећање на холокауст, боримо се против антисемитизма“. Форум је посвећен 75. годишњици ослобађања логора „Аушвиц“, за које је заслужна Црвена армија.

Коментар