За вакцину против коронавируса потребно осам до десет месеци

За развијање вакцине против коронавируса биће потребно осам до десет месеци, изјавио је руски министар здравља Михаил Мурашко.
Sputnik
„Данас вакцина не може да се развије у кратком временском периоду“, изјавио је Мурашко и додао да се вакцина развија најмање осам до десет месеци и да то подразумева само иницијалну фазу без клиничких проба.

Да би се направио лек, потребно је набавити живи сој 2019-нЦоВ, али Кина га још није проследила Русији, изјавила је директорка руске агенције за права потрошача „Роспотребнадзор“ Ана Попова.

Кина тестира руски лек против коронавируса

Кинеске власти су 31. децембра обавестиле Светску здравствену организацију о епидемији непознате упале плућа у граду Вухану у централном делу земље. Кинески стручњаци утврдили су 7. јануара узрочника болести — то је коронавирус 2019-нЦоВ.

Према најновијим подацима, у Кини је од упале плућа изазване новим типом коронавируса умрло скоро 500 људи, а број оболелих приближава се цифри од 25.000. Под сумњом да су оболели налази се око 200.000 људи. Око 900 људи успело је да се излечи.

Коментар