Руска Швајцарска — Путиново омиљено скијалиште /видео/

За Красну пољану кажу да је „руска Швајцарска“ и омиљено скијалиште руског председника Владимира Путина.
Sputnik

Када је 2007. руско летовалиште Сочи добило право за одржавање Зимске олимпијаде 2014. године, мaло ко је веровао да ће то једино суптропско место у Русији бити у стању да се претвори у модеран зимски центар са скијашким стазама и другом инфраструктуром потребном за спортове на снегу.

Руске власти су убрзо разбиле све сумње. За кратко време цео тај крај је постао највеће европско градилиште, а на само 40 километара од плажа Црног мора саграђени су савремени ски-центри, па туристи данас у једном дану могу да скијају на кавкаским планинама и да уживају у сунцу на црноморској обали.

Изграђени су путеви, пруге, мостови, тунели, жичаре, ски-стазе и стотине нових објеката. У рекордном року подигнути су луксузни хотели, пословни и стамбени комплекси, а Сочи је од скромног приморског града у подножју Кавказа постао право монденско летовалиште.

Руска Швајцарска — Путиново омиљено скијалиште /видео/

Путин је лично надзирао радове и лично „проверавао“ стазе, па се руски председник и данас често може видети како скија на Красној пољани.

Новинарка Спутњика Оливера Икодиновић у видео-блогу „Моја Русија“ води вас сваке друге недеље на вама позната, али и скривена места Москве и Русије. Завирите са нама у различите кутке Русије и њене престонице, упознајте њихове лепоте и традицију и осетите дух земље и душу Руса.

Коментар