Објављен снимак сукоба између сиријских цивила и америчких војника /видео/

Телевизија „РТ Арабик“ и агенције „Курдистан 24“ и САНА су објавиле снимак на којем се види сукоб америчких војника и локалног становништва у селу у близини града Камишлија на истоку Сирије.
Sputnik

На снимку је забележен одлазак са места инцидента америчког конвоја на који су локални житељи бацали камење. Такође се види да је једно оклопно возило оштећено услед напада „молотовљевим коктелом“, а види се и авион, највероватније, америчког ваздухопловства, који испаљује лажне мете.

На једном снимку агенције „САНА“ приказана је свађа једног од мештана који у рукама држи згужвану америчку заставу и три америчка војника, а на другом неколико руских оклопних возила, пристиглих на место догађаја.

Како се наводи, до конфликта је дошло након што су владине снаге на једном од контролних пунктова поред тог села зауставиле амерички конвој који је скренуо са маршруте.

Након тога је између америчких војника и локалног становништва дошло до сукоба, после којег су припадници америчке војске отворили ватру на житеље.

У инциденту је погинуо 14-годишњи дечак, а један становник је рањен. Сукоб је прекинут захваљујући руским војницима.

Коментар