Главни уредник турског Спутњика задржан у полицији

Главни уредник Спутњика у Турској Махира Бозтепе задржан је у полицији, саопштила је главна и одговорна уредница МИА „Русија севодња“ и агенције Спутњик Маргарита Симоњан.
Sputnik

Маргарита Симоњан је изразила огорчење хапшењем главног уредника Спутњика у Турској.

Полиција је дошла у нашу канцеларију у Истанбулу. Ухапсила још једног сарадника. Још троје наших се од синоћ налазе у полицији у Анкари где су синоћ у њихове станове упали националисти. Турска, шта то значи???“, написала је главна и одговорна уредница Спутњика на свом телеграм-каналу.

Припадници турске полиције су данас, око 13.20 стигли у редакцију Спутњика у Истанбулу тражећи састанак са представницима агенције. У исто време у канцеларији су се налазили само дежурни радници. Полицајци су изјавили да неће напустити просторије агенције, док се не састану са представницима агенције.

Турска полиција привела новинаре Спутњика само зато што се баве својим послом

Састанак шефа представништва агенције у Истанбулу Максима Дурњева, адвоката агенције, генералног конзулата Русије и турске полиције одржава се у канцеларији агенције у Истанбулу.

Подсетимо, синоћ су непознате особе упале у станове новинара Спутњика из редакције у Анкари, турских држављана, претили им и оптужили их за издају земље због сарадње са Русима. Инциденти су се догодили дан након протеста испред Генералног конзулата Русије у Истанбулу и погоршања ситуације у сиријском Идлибу. Новинари се не јављају на телефон након што су отишли у полицију да дају исказ после напада на њих.

Коментар