Јулија Тимошенко: Актуелна власт довела Украјину до „потпуног колапса"

Лидерка опозиционе странке „Баткившчина“ Јулија Тимошенко изјавила је да је политика актуелних власти Украјине довела земљу до „потпуног колапса“.
Sputnik

„Промена имена, столова, столица у извршној служби неће ни до чега довести, ако председник води политику продаје земље, продају стратешке својине, уништавања украјинске науке, економије и средњег сталежа“, изјавила је Тимошенкова.

Како је истакла, објављене су информације о буџету за јануар и фебруар 2020. године, које сведоче да 22,5 одсто буџета није попуњено, односно недостаје 22,5 милијарди гривни.  

„Ако још месец-два буде тако, рачунајте да немамо економију“, тврди Тимошенкова.

Она је такође оптужила кијевске власти, на челу са председником Владимиром Зеленским да стреме да продају све „власницима споља“, укључујући и земљу и стратешке објекте.

„Таква политика се свесно води, и морам констатовати да се епоха лажи наставља у радикалнијем облику“, сматра Тимошенкова.

Према њеним речима, уколико актуелне власти успеју да усвоје закон о земљи и доделе концесију за луке и аеродроме, може се заборавити на слободну Украјину.

Врховна рада Украјине разматра закон о земљи, којим се од 1. октобра предвиђа укидање мораторијума на продају пољопривредног земљишта. 

У новембру 2019. године Врховна рада Украјине је у првом гласању усвојила нацрт закона.

Из Раде су након тога упозорили да ће „продаја земљишта и рат у Донбасу“ уништити Украјину.

Коментар