Трамп тужио „Вашингтон пост” због милионске штете

Изборни штаб америчког председника Доналда Трампа је у току трке за његов поновни избор на ту позицију поднео тужбу против листа „Вашингтон пост” због клевете о повезаности с руским властима, пренео је лист „Хил”.
Sputnik

Тужба је у понедељак поднета окружном суду у Колумбији.

Према мишљењу представника штаба за реизбор Трампа, „Вашингтон пост” је у два своја чланка из 2019. године свесно наводио нетачне информације, које су се односиле на наводну повезаност Трамповог предизборног штаба с Русијом, као и на наводне покушаје Москве да утиче на америчке изборе 2016. године.

„Наша изборна кампања је поднела губитке који се мере милионима долара, а конкретан износ ће одредити суд”, истичу представници Доналда Трампа.

Трампов изборни штаб је раније поднео сличну тужбу против листа „Њујорк тајмс”, а касније је Трамп лично обећао да ће тужити све медије који износе клевете на његов рачун.

Истрага о умешаности Русије у америчке изборе

Подсетимо, америчке специјалне службе оптужују Русију за умешаност у америчке председничке изборе 2016. године.

Трамп тужио „Вашингтон пост” због милионске штете

Истраживањем ових наводних покушаја руског утицаја се скоро две године бавио специјални тужилац САД Роберт Милер. Конкретно, он је истраживао наводну заверу руских власти и републиканца Трампа. На крају је Милер признао да није било завере.

Тренутни амерички председник је више пута негирао било какве незаконите контакте с руским званичницима током изборне кампање.

Са своје стране, Москва је такође много пута одбацивала сумње о наводним покушајима да утиче на ток избора у САД.

Коментар