Ред испред ВМА: Пацијентима мерили температуру због коронавируса /фото/

Пацијентима који уредно и стрпљиво чекају лекари на улазу у ВМА узимају брис како како би били тестирани, пренеле су Новости.
Sputnik

Међутим, како је објавио Танјуг, испред Војномедицинске академије ред је формиран јер је свим пацијентима који су дошли на преглед мерена температура. Танјуг наводи да се у појединим медијима појавила информација да грађани чекају како би се тестирали на нови коронавирус, што је нетачна информација. Око 11 сати реда већ није било.

Ред испред ВМА: Пацијентима мерили температуру због коронавируса /фото/

Мерење температуре је једна од мера која се спроводи у оквиру борбе против новог коронавируса и то је једна од препорука Владе Србије.

„Од јутрос се на улазу у поликлинику Војномедицинске академије (ВМА) спроводи мерење телесне температуре пацијената, у складу са акционим планом који предвиђа мере за превенцију и заштиту од инфекција коронавируса“, изјавио је начелник те здравствене установе Мирослав Вукосављевић.

Он је додао да ће се са том мером превенције наставити у складу са акционим планом мера заштите и то не само у Војно здравствeним установама, већ и у свим установама система здравља у земљи.

Иначе, испред ВМА свако јутро око пола осам формирају се редови, јер постоји само један улаз у ту здравствену установу.

Редови су већи средом, када ВМА, као и данас, дежура.

Ред испред ВМА: Пацијентима мерили температуру због коронавируса /фото/

Подсећамо, у Србији је потврђено 12 случајева коронавируса. Шесторо се налази на Инфективној клиници у Београду, четворо у Нишу и двоје у Новом Саду.

Од седам нових случајева, пет је повезано са две жене за које је јуче утврђено да су позитивне након директног контакта са држављанком Швајцарске која је недавно боравила у Србији, а за коју је утврђено да је позитивна на КОВИД-19.

Коментар