Кина тражи добровољце за испитивање вакцине против коронавируса

Стручњаци који раде на развоју вакцине против КОВИД-19 у Кини већ прикупљају добровољце за клиничка испитивања, а многе од надлежних организација планирају да у априлу заврше све претклиничке тестове, изјавио је на конференцији за новинаре члан кинеске Академије инжењерских наука Ванг Џунжи.
Sputnik
„У нашој земљи постоје организације које су успеле да остваре брз напредак у истраживањима и развоју вакцине и оне су већ послале захтеве за обављање клиничких испитивања Државној управи за контролу прехрамбених производа и лекова, почеле да развијају основе пројекта за клиничка испитивања и да траже добровољце”, изјавио је Џунжи.

Према његовим речима, хиљаде научника из сродних области широм земље улажу напоре зарад убрзања истраживања и развоја вакцине.
Он је додао да је најважније осигурати безбедност вакцине како би у потпуности одговарала свим стандардима и захтевима.

Раније данас је објављено да је Кина одобрила клиничку пробу прве вакцине развијене против корона вируса.

Пандемија коронавируса

Први случајеви вируса КОВИД-19 у свету регистровани су у кинеском граду Вухану, а до сада се у Кини разболела 80.881 особа, док је умрло 3.226 заражених.

У више од 140 земаља света до сада је заражено више од 183 хиљаде људи, више од 79 хиљада особа је оздравило, а преко 7 хиљада људи је умрло.

Пратите на Спутњику најновије информације о пандемији новог коронавируса КОВИД-19.

 

 

Коментар