Поклонска позвала на самоизолацију

Посланица Државне думе Русије Наталија Поклонска саопштила је да се добровољно повукла у изолацију због епидемије коронавируса.
Sputnik

Поклонска је рекла да јој је било тешко да одлучи да неко време не посећује родни Крим. Она је подсетила да су на полуострву већ забележени први случајеви заразе.

„Заиста бих желела да Крим остане место на којем нема коронавируса“, написала је Поклонска на Инстаграму.

Она је позвала суграђане да поштују препоруке лекара и да се пријављују након повратка из иностранства, а не да шире наоколо вирус. Посланица је уверила да и сама строго поштује правила.

„Моја ћерка и ја не излазимо из стана, не шетамо, не идемо у биоскоп и продавнице“, написала је она.

Поклонска је додала да није напустила Москву од почетка епидемије коронавируса и моли све да раде то исто како би заштитили породицу и комшије од опасне болести.

У Русији је од почетка епидемије коронавируса КОВИД-19 забележено 306 случајева заразе.

Пандемија коронавируса

Кинеске власти су 31. децембра обавестиле Светску здравствену организацију о епидемији непознате упале плућа у граду Вухан у централном делу земље. Кинески стручњаци утврдили су 7. јануара узрочника болести — то је коронавирус 2019-нЦоВ (2019-nCoV), који је касније добио званичан назив КОВИД-19.

Светска здравствена организација 11. марта прогласила је епидемију новог коронавируса за пандемију. Први случајеви заразе овим коронавирусом забележени су крајем 2019. у Кини. Према најновијим подацима у више од 150 земаља света заражено је више од 308 хиљада људи, 95 хиљада се опоравило, а више од 13 хиљада је умрло.

Пратите на Спутњику најновије информације о пандемији коронавируса КОВИД-19.

Коментар