Епидемиолог: Биће све теже, ова и следећа недеља кључне за Србију

Ова и следећа недеља биће веома тешке са знатно већим бројем оболелих и већим бројем умрлих, изјавио је епидемиолог Бранислав Тиодоровић и нагласио да је потребна гвоздена дисциплина и поштовање свих прописаних мера.
Sputnik

Тиодоровић је на конференцији за новинаре рекао да сви морају да се понашају изузетно одговорно, не због тога што ће само пренети вирус на старије већ и што свако може да оболи.

Он је позвао радно активно становништво на одговорност и да се на радном месту придржавају мера заштите и одржавају личну хигијену како не би угрозили себе и друге.

„Ако се будемо придржавали свега, очекујем да ћемо успети да што више спустимо експоненцијалну криву и развучемо дистрибуцију оболелих, а да око Ускрса имамо пик, што је могуће с обзиром на број грађана који је дошао из иностранства“, рекао је Тиодоровић на конференцији за новинаре о ситуацији са корона вирусом.

Он је нагласио да грађана који су се вратили из иностранства у Србију морају да поштују процедуре и да буду у карантину.

„У овом тренутку нам је потребна гвоздена дисциплина да бисмо издржали до краја априла или почетка маја када, надамо се, вирус неће издржати због топлог времена и високог ултравиолетног зрачења“, рекао је Тиодоровић.

Прочитајте још:

Коментар