Удвостручен број морнара оболелих од короне на носачу авиона „Теодор Рузвелт”

Број чланова посаде америчког носача авиона „Теодор Рузвелт” који су позитивни на вирус корона за три дана се скоро удвостручио на 447 људи, пише у саопштењу на сајту америчке Ратне морнарице.
Sputnik

Према подацима од 7. априла, међу посадом било је 230 заражених.

„Према тренутним подацима, 92 одсто чланова посаде ‘Теодор Рузвелт’ тестирано је на Ковид-19. Од тога, позитивних је 447 тестова, а негативних 3.284. Брод је напустило 3.155 морнара”, пише у саопштењу.

Претходно је саопштено да је позитивних резултата било око стотину, а да је планирано да брод напусти око 3,7 хиљада морнара од скоро 5 хиљада колико се налазило на броду. Остали би обезбеђивали функционисање бродских система.

Носач авиона се тренутно налази у војној бази Гвам и, како уверава команда, остаје у функцији, без обзира на откривање вируса корона.

Подсетимо, капетан „Теодора Рузвелта” Брет Крозје, разрешен је дужности након што се у медијима појавило његово писмо руководству с молбом за повлачење на обалу већег дела посаде. 

Убрзо након тога, објављено је да је капетан носача авиона и сам заражен Ковидом-19.

Вршилац дужности америчке Ратне морнарице Томас Модли је после оштрих критика на рачун јавног иступања Kрозјеа у уторак поднео оставку америчком министру одбране Марку Есперу, која је и прихваћена.

 

Коментар