Русија ће „ловити“ хиперсоничне ракете и невидљиве авионе

Русија ће направити нове радаре, који ће откривати хиперсоничне ракете, „невидљиве“ авионе, хеликоптере и стратешке беспилотне летелице, рекао је заменик команданта Ваздушно-космичких снага Русије генерал-потпуковник Јуриј Грехов.
Sputnik

Према његовим речима, први радар чији домет сеже иза хоризонта „Контејнер“ укључен је у састав дежурних јединица Ваздушно-космичких снага Русије 1. децембра прошле године, преноси телевизија „Звезда“.

„Планирано је да се у будућности направи још неколико таквих радара чији домет сеже ван хоризонта, у циљу контроле ситуације у ваздуху и над воденим површинама  у различитим правцима“, рекао је Грехов.

Он је истакао да радар „Контејнер“ свакодневно детектује и прати око 10.000 ваздушних објеката, укључујући борбене и извиђачке летелице разних земаља.

 

Русија ће „ловити“ хиперсоничне ракете и невидљиве авионе

 

Према његовим речима, „Контејнер“ способан је да детектује ваздушне објекте различитих класа, укључујући авионе, који су направљеи помоћу „стелт“ технологије, хеликоптере, стратешке беспилотне летелице, крстареће и хиперсоничне ракете на удаљености до 2.000 километара од државне границе Русије на територији земаља Западне Европе, Блиског истока и над акваторијом Персијског залива, Црног и Средоземног мора.

Прочитајте још:

Коментар