Русија препоручује: Ево какве маске треба користити за заштиту од вируса корона

Министарство за ванредне ситуације препоручује грађанима Русије да при појави симптома вируса корона не користе обичне хируршке маске, већ филтрирајуће маске и полумаске без вентила за ваздух како не би заразили друге људе.
Sputnik

Како се прецизира, реч је о филтрирајућим маскама заштитне класе ФФП1, ФФП2 и ФФП3.

„У изузетним случајевима, дозвољена је и употреба једнократних медицинских маски како би се слуз приликом кашљања или кијања локализовала на унутрашњој површини маске и тако спречило њено присуство у спољашњој средини”, пише у саопштењу министарства.

У директном контакту са оболелима од вируса корона, пожељно је користити маске заштитне класе ФФП3, као и заштитне наочаре или визир, јер на тај начин ефикасност заштите дисајних органа износи чак 99 одсто.

Поред тога, медицинске маске треба користити једнократно, највише два-три сата. Након додиривања искоришћење медицинске маске потребно је темељно опрати руке.

Према последњим подацима, у Русији је заражено више од 32.000 људи. Током протеклог дана регистровано је више од четири хиљаде нових случајева, а највише заражених је у Москви. Од почетка епидемије 2.590 особа је оздравило, а 294 умрло.

Прочитајте још:

 

Коментар