Месите хлеб и решите се стреса од короне

Пандемија вируса корона приморала је милионе људи да остану код својих кућа, а прављење хлеба постало је један од најбољих начина да се реше стреса.
Sputnik

Томе сведочи и Карл Анхалт, наставник математике из Њујорка који годинама није правио хлеб, али, пошто је остао у свом стану за време карантина, почео је о томе да размишља.

Анхалт је за „Гардијан“ испричао да му спремање хране помаже да се осећа продуктивним и да се лакше носи са стресом, као и тако ублажава анксиозност.

​Лист напомиње да је забележен мањак квасца у супермаркетима у Великој Британији и САД, а да добављачи квасца оцењују да је тренутна потражња „без преседана“.

Осим тога, и Гугл је недавно указао да је управо „како се пече хлеб“ питање које се све чешће поставља, док је најчешће „како направити хлеб без квасца“.

Из пандемије ћемо једном изаћи, али — много дебљи

Психолози су почели да истражују кување као терапеутски алат који помаже људима који пате од депресије и тескобе. Истраживање из 2016, објављено у часопису „Позитивна психологија“, сугерише да су људи који се често упуштају у мале и креативне пројекте опуштенији и срећнији.

Кен Форкиш, власник пекаре у Портланду каже да људи желе да имају свеж хлеб јер настоје да избегну одлазак у продавнице, преноси Танјуг.

Он, такође, наводи да је затвореност у кућама подстакла бројне пекаре да испробају ствари које пре нису, као што је, на пример, кисело тесто.


Прочитајте још:

Коментар