Откривамо: Нове мере против короне и за посланике Народне скупштине – маске, визири, паравани...

Спремају се мере против вируса корона које ће бити предузете за седницу Народне скупштине најављену за уторак. Извесно је да ће посланици морати да поштују социјалну дистанцу - размак од једног места, обавезни су маске, рукавице, визири, а вероватно ће, између редова, бити постављени паравани. Помиње се и обавезно мерење температуре.
Sputnik

Према речима Владимира Маринковића, потпредседника Народне скупштине, биће обезбеђени сви услови да се седница одржи, односно, биће учињено све да посланици и запослени буду заштићени и безбедни. Коначна одлука о тачним мерама биће донета у понедељак.

Откривамо: Нове мере против короне и за посланике Народне скупштине – маске, визири, паравани...

„Још не може ништа званично да се каже. Ми јесмо разговарали и о мерама, али било би неозбиљно да кажем да смо се нешто нешто коначно договорили и да је утврђен сигуран план и став“, казао нам је Маринковић.

Мере за посланике Народне скупштине

Ипак, он нам је открио о којим мерама је било речи и чега би све народни посланици морали придржавати:

„Биће поштовано социјално дистанцирање, то је сигурно. То значи размак од једног места. Биће постављени и паравани, поготово између редова, који би одвојили народне посланике, који седе једни иза или испред других. Наравно, биће обезбеђене рукавице, маске, визири и дезинфекциона средства“, каже саговорник Спутњика.

Како је рекао, седници ће присуствовати само они запослени који су неопходни за њено одржавање, као и народни посланици, којих ће морати да се појави 126.

То ће бити прва седница парламента од почетка епидемије корона вируса у Србији.

Коментар