Амерички обавештајци објавили закључак истраживања: Да ли је корону створио човек

Америчке обавештајне службе закључиле су да нови корона вирус није створио човек нити је је генетски модификован. Оне у саопштењу за јавност, међутим, наводе да и даље испитују наводе председника Доналда Трампа да је пандемија можда потекла из једне кинеске лабораторије, преноси Танјуг.
Sputnik
Нешто је са ковидом 19 јако чудно! Даница Грујичић објаснила зашто мисли да је вирус вештачки

„Обавештајне службе се придружују широком консензусу научне заједнице и слажу се да корона вирус није створио човек нити је генетски модификован“, наводи се у саопштењу, преноси АП.

Како се додаје, обавештајне службе ће пажљиво анализирати информације и податке који се буду појавили како би утврдила да ли је епидемија почела контактом са зараженим животињама или је последица инцидента у лабораторији у Вухану, граду у Кини одакле је пандемија почела да се шири.

Званичници администрације председника САД Доналда Трампа траже од америчких обавештајних агенција да пронађу доказе који иду у прилог неутемељеној теорији да је кинеска владина лабораторија у Вухану извор епидемије корона вируса, тврде неименовани садашњи и бивши амерички званичници.

Напори у том смеру долазе у тренутку када Трамп појачава кампању којом окривљује Кину за пандемију, пренео је раније „Њујорк тајмс“.

Коментар