СЗО тражи помоћ Русије за борбу против епидемије у Средњој Азији

Директор Европског регионалног бироа Светске здравствене организације (СЗО) Ханс Клуге обратио се директорки руске Федералне службе за санитарни надзор (Роспотребнадзор) Ани Поповој са молбом да пружи помоћ мисији у Таџикистану и Туркменистану, наводи телевизијски канал „РЕН ТВ“.
Sputnik
„Желео бих да замолим да пошаљете експерте из ваших центара (СЗО) у Средњу Азију, који би учествовали у раду стручне мисије“, саопштио је Клуге.

Он је истакао важност руске помоћи с техничког и политичког гледишта, јер се у тим земљама број преминулих од атипичне пнеумоније повећао, упркос одсуству случајева инфекције изазване вирусом корона.

Клуге је рекао да га веома брине ситуација у тим земљама и замолио Русију да пренесе лидерима Таџикистана и Туркменистана да поштују препоруке СЗО када је реч о борби против короне.

Русији се за помоћ у борби против короне обратило 12 земаља

Осим тога, представник СЗО захвалио је руским колегама за информације о развоју вакцине против вируса корона.

Број особа које су се опоравиле од вируса корона широм света прешао је један милион и сада износи 1.005.441.

То је скоро трећина укупно заражених, којих је сада 3.221.653, док је трећина оболелих у Сједињеним Америчким Државама — 1.064.572, показали су последњи подаци објављени на порталу „Ворлдометерс“.

Прочитајте још:

Коментар