Холивудска дива руско-српског порекла поносна на своје претке који су се борили против нациста

Америчка глумица руско-српског порекла Мила Јововић је на Дан победе у Другом светском рату поделила на Инстаграму фотографију своје баке Татјане Попове, присећајући се предака који су се борили у рату. Међу њима је и деда глумице, Богдан Јововић, који се борио на страни партизана.
Sputnik

МилаЈововић је уз фотографију баке, на коју иначе глумица неодољиво подсећа, написала да је у њеној породици било много оних који су се борили у рату.

„Ово је фотографија моје баке, Татјане Попове, која је са само 16 година као медицинска сестра била на првим линијама фронта. До 18. године, прошла је кроз неописиве ужасе на путу до Берлина. Ово на фотографијама су њене медаље и документа која је моја мама сачувала“, навела је Мила Јововић.

Она је потом навела да је и супруг Татјане Попов, деда глумице са мајчине стране, Александар Логинов, такође био у рату, баш као и деда са очеве стране, Богдан Јововић који се борио на страни југословенских партизана.

„Могло би се рећи да потичем из породице бораца, војника и револуционара. Поносна сам на своје претке и народ од ког потичем. Када дођу тешка времена, помислим на оно кроз шта је моја бака прошла када је била дете и одједном више ништа не изгледа тако тешко. Данас им одајем почаст, сећањем на све храбре душе које су се бориле за бољи и пристојнији свет. Данас нам је потребно више таквих људи“, поручила је чувена глумица.

У оквиру пројекта „75 година од Велике победе“, Спутњик вам представља ексклузивне материјале о Другом светском и Великом отаџбинском рату. Сазнајте све о највећим биткама и херојима Другог светског рата, читајте сведочења преживелих, коментаре стручњака, погледајте документе које је декласификовало руско Министарство одбране, архивске фотографије и видео-снимке.

Прочитајте још:

Коментар