Репер Тимати огорчен објавом Беле куће: „Подигли сте своју заставу изнад Рајхстага, најбољи сте“

Репер Тимур Јунусов, познатији као Тимати, изреволтиран је чињеницом да администрација америчког председника Доналда Трампа уопште није поменула улогу коју је Совјетски Савез одиграо у исходу Другог светског рата, већ је победницима над нацизмом назвала само САД и Велику Британију.
Sputnik

Наиме, на Инстаграм налогу Беле куће објављен је видео поводом 75. годишњице победе у Другом светском рату у којем су победницима над нацизмом назване само Америка и Велика Британија, док се улога Совјетског Савеза не помиње.

„Амерички дух ће увек победити. На крају, то је оно што се деси“, наводи се у видеу уз кадрове председника Доналда Трампа који са супругом Меланијом полаже венац на споменик жртвама Другог светског рата.

Репер је позвао кориснике друштвене мреже да отворено изразе своје мишљење о ставу који су САД заузеле испод те објаве.

„Сви су се претварали да нисмо приметили то (објаву), али нећемо допустити да им прође тек тако. Мој предлог је крајње једноставан: прелазимо на Инстаграм налог Беле куће и исказујемо своје мишљење у коментарима. Срећан празник свима!“, написао је он.

Сам репер је већ одговорио на објаву администрације америчког лидера.

„Браво. Победили сте у Другом светском рату, одбранили Петербург који је био у блокади, прошли Стаљинградску битку и поставили своју заставу изнад Рајхстага. Момци, најбољи сте“, саркастично је рекао Тимати.

Корисници друштвене мреже подржали су иницијативу репера и већ оставили коментаре испод објаве Беле куће.

„Ми смо као пустили да им тек тако прође. Безобразлук“, написао је eirene_n.

„Тимуре, уз вас сам у овоме!, одговорио је ivan_tes17.

 

РусијаСветВестиреперБела кућа75 година од Велике победе
Коментар