„Пад ноћног сокола“ открива нове детаље обарања још једне америчке летелице

О обарању „невидљивог“ Ф-117А испричано је небројено прича, а ми разговарамо са аутором књиге „Пад ноћног сокола“, пуковником Војске Србије Славишом Голубовићем, који је био учесник дешавања у којима се његова јединица прославила.
Sputnik
„Пад ноћног сокола“ открива нове детаље обарања још једне америчке летелице

Наш гост је 1999. године био припадник 250. ракетне бригаде, њеног трећег дивизиона ПВО који је учествовао у одбрани Београда. Та бригада је након агресије одликована Орденом народног хероја. Књигу је издао Медија центар “Одбрана“, а недавно је публикована и на руском језику.

Пуковника Голубовића ћемо питати зашто је сведочење око 40 људи и књизи било неопходно? Како су се он и његове колеге осећале када су схватили да су оборили „невидљивог”? Трећи ракетни дивизион је осим обарања Ф-117A учествовао у обарању још две летелице, од којих му је само једна призната, рушење Ф-16, да ли у књизи открива и доказе о рушењу авиона „Б2“, поноса ловачко-бомбардерске авијације САД? Пуковник Голубовић ће нам открити да ли се и данас дружи са колегама из трећег дивизиона како и какве наследнике остављају за собом?

Емисију слушајте на таласима радија Студио Б у 21 сат и гледајте на нашем јутјуб каналу. Уредник и водитељ је Наташа Милосављевић.

Коментар