Криза у Црној Гори — 14 година касније

У каквим политичким и друштвеним околностима Црна Гора обележава Дан независности, да ли ће ускоро бити настављен дијалог Београда и Приштине, колико ће корона утицати на стварање нових геополитичких односа питамо у данашњој емисији „Од четвртка до четвртка“ колумнисткињу „Недељника“ Љиљану Смајловић.
Sputnik
Криза у Црној Гори — 14 година касније

Пре 14 година Црна Гора је прогласила независност уз речи да се ништа битно неће променити у односима са Србијом, а њен председник себе представља као оличење политике која је ту земљу окренула евроатлантским вредностима — Љиљану Смајловић питамо да ли је заправо тако? Који су маневарски потези Србије да помогне сународницима у Црној Гори? Како треба тумачити речи Тање Фајон и осталих западних комесара да у Црној Гори треба да се поштују људска права и зашто је то за њих сада „осетљиво и емотивно“ питање? Да ли можемо ускоро да очекујемо наставак дијалога Београда и Приштине или су то само пусте жеље Мирослава Лајчака? Хоће ли Балкан да постане поприште Америке са једне и Кине са друге стране?

Емисију слушајте вечерас на радију Студио Б у 21 сат и гледајте на јутјуб каналу Спутњик Србија. Уређује и води Наташа Милосављевић.

Коментар