Повеља Новаку Ђоковићу за допринос у промоцији Србије

Поводом обележавања Дана српске дипломатије, министар спољних послова Ивица Дачић организовао је данас пријем на којем је доделио повеље за изванредан лични ангажман и допринос у промоцији интереса Србије и њених грађана у свету прослављеном тенисеру Новаку Ђоковићу и каријерном дипломати Драгану Тодоровићу.
Sputnik

Ђоковић је рекао да се сваког дана труди да заступа праве животне вредности и врлине које су дубоко укорењене не само у његовој породици, већ у читавом српском народу, а то су: пожртвованост, поштовање, великодушност, једнакост.

"Као што сви ви волите свим срцем вашу земљу и трудите се да у свету промовишете праве традиционалне и културне вредности ваше земље и ваше нације на најбољи могући начин, тако и ја волим и поштујем своју земљу и свестан сам изазова и препрека које понекада имам због тога", рекао је Ђоковић обраћајући се званицама у Министарству спољних послова.

Свестан је, каже, одговорности и дужности које има да своју земљу, себе и своју породицу представи у најбољем могућем светлу у сваком тренутку.

"Наставићу да волим и поштујем Србију и свој народ. Наставићу да поштујем и уважавам све друге народе света, јер верујем када се делује на такав начин, из такве емоције, да се непогрешиво ради права ствар", закључио је он.

Повеља Новаку Ђоковићу за допринос у промоцији Србије

Иначе на коктелу након пријема највећа гужва била је око прослављеног српског тенисера јер су амбасадори желели да се сликају са њим.

На пријему су присуствовали акредитовани амбасадори у Србији, међу којима амерички, руски, амбасадор Црне Горе, као и Хрватске, а њима се обратио Дачић, који је навео да се кроз више од 180 година свог постојања модерна српска дипломатија суочавала са бројним тешким изазовима, а један од њих оличен је и у пандемији вируса корона.

У том смислу, контатовао је да се наша држава, захваљујући одлучним и правовременим одлукама Владе, заснованим на препорукама медицинске струке и пажљивој свакодневној анализи епидемиолошке ситуације, успешно ухватила у коштац са последицама пандемије, преноси Танјуг.

Ђоковић: Играћемо у Црној Гори 90 одсто

Како је навео, главна оса активности Министарства спољних послова била је евакуација наших грађана који су се, под различитим околностима, нашли у неповољној ситуацији, те су желели да се врате у матицу где се, како каже, са правом осећају најсигурније и најбезбедније.

Министарство је, посредством своје дипломатске мреже, планирало, координирало и реализовало евакуацију укупно око 19.000 наших суграђана који су се затекли у иностранству у време избијања пандемије, казао је Дачић.

Коментар