„Обезбедићемо се гасом на дуги период“: Вучић и Борисов о заједничким пројектима /фото, видео/

Председник Србије и Александар Вучић и председник Владе Бугарске Бојко Борисов обишли су данас хеликоптером радове на изградњи аутопута у Бугарској, а Вучић је истакао да ће се, када Бугари заврше деоницу од Софије до границе са Србијом, од Београда до Истанбула путовати мање од седам сати.
Sputnik

„Лет изнад нове путне везе између Србије и Бугарске са Бојком Борисовим“, објавио је Вучић на инстаграм профилу "будућностсрбијеав", уз видео снимке и фотографије.

Вучић и Борисов су обишли трасу будућег аутопута од Софије према граници са Србијом.

Истиче да ће се тада путовати од Београда до Бургаске за мање од пет сати.

„Хвала нашој бугарској браћи на гостопримству“, казао Вучић.

На другом видео снимку се види како Борисов у хеликоптеру упознаје Вучића са актуелним радовима на траси аутопута.

Вучић и Борисов су, такође, обишли данас у Бугарској радове на изградњи гасовода Балкански ток.

Вучић je том приликом поручио да су заједнички пројекти Србије и Бугарске, аутопут Београд - Софија и гасовод Балкански ток, од суштинског значаја за обе земље, а посебно је указао да ће, захваљујући том гасоводу Србија бити обезбеђена гасом на дуги период.

„Обишли смо два важна пројкета, заједничка, завршетак аутопута између границе две земље и Софије, и онда бисмо имали све време аутопут Београд-Софија, за 3 сата. То је нешто што ни Срби, ни Бугари много деценија нису могли ни да сањају“, рекао је Вучић у обраћању новинарима, након што је са Борисовим обишао и трасу будућег гасовода „Балкански ток“, у месту Крушумски водопади.

Додао је да је изградња „Балканског тока“ од суштинског значаја за будућност Србије и Бугарске.

Захвалио је премијеру Бугарске, што је, како каже, уложио много труда, енергије и ентузијазма у прављење најбољих могућих односа Србије и Бугарске, и Срба и Бугара.

ПолитикаВестиБугарска
Коментар