„Русија севодња“: Време је да се кажњава Фејсбук

Међународна информативна агенција „Русија севодња“ саопштила је да је време да владе почну да предузимају ефикасне мере за регулисање рада друштвене мреже Фејсбук због цензурисања и да се стави тачка на ограничавање слободе говора.
Sputnik
„У многим земљама у којима постоје редакције Спутњика, Фејсбук је познат по својој политичкој пристрасности и цензурисању, што често директно противречи локалним законима о заштити слободе говора. Сматрамо да је време да владе почну да предузимају ефикасне мере, укључујући казне, у циљу регулисања рада те друштвене мреже. Време је да се стави тачка на ограничавање слободе говора, које нам САД фактички намећу кроз информативни монопол својих друштвеним мрежа“, наводи се у саопштењу прес-службе МИА „Русија севодња“.

Раније је саопштено да ће америчка компанија „Фејсбук“ од 4. јуна почети да етикетира странице медијских корпорација које су у потпуности или делимично под контролом државе. Друштвена мрежа ће ставити ознаку „државни медији“ на руски Спутњик, иранску телевизију „Прес“ и кинеску новинску агенцију Синхуа њуз.

У почетку ће бити етикетирано 200 страница. Притом, како је саопштио шеф одељења за сајбер безбедност Натанијел Глејхер, Фејсбук неће етикетирати ниједну новинску организацију са седиштем у САД, јер је утврдио да чак и „издавачке куће под руководством америчке владе имају уређивачку независност“.

Прочитајте још:

Коментар