Северна Кореја прети Америци: Обуздајте свој језик или ...

Северна Кореја саопштила је данас да Сједињене Америчке Државе немају право да коментаришу односе две Кореје, као и да је у интересу Вашингтона да ћути ако жели да предстојећи председнички избори протекну без проблема.
Sputnik

То је та земља саопштила након што је Стејт департмент објавио да је разочаран што је Северна Кореја прекинула комуникацију са Јужном Корејом.

„Ако САД тако безбрижно гурају нос у туђе послове, уместо да се бави својим унутрашњим питањима, у тренутку када је политичка ситуација у тој земљи у најгорој конфузији, може да наиђе на неугодну ствар са којом је тешко суочити се“, изјавио је генерални директор за послове са САД при севернокорејском Министарству спољних послова Квон Џонг Ган, преноси Ројтерс позивајући се на КЦНА.

Он је додао да би САД требало да „обуздају свој језик“ и решавају сопствене проблеме уколико не желе да се „накостреше“.

„То би било добро не само због њихових интереса, већ и због лакшег одржавања предстојећих председничких избора“, додао је Квон Џонг Ган.

Коментар