Јапански експерт: Путин ће бити водећи светски лидер, удружиће Русију, САД и Кину

Руски председник Владимир Путин имаће водећу улогу у светском поретку након пандемије вируса корона, изјавио је угледни јапански стручњак за Русију, професор Универзитета Цукуба, политиколог Ицуро Накамура.
Sputnik

Према његовим речима, главни задатак Путина је да удружи Русију, САД и Кину.

„Путин позива на консолидацију свих земаља света, која је неопходна за коначну победу над вирусом корона. У циљу тога, предложио је састанак лидера пет земаља (сталних чланица Савета безбедности). Главни Путинов циљ је удруживање Русије, Америке и Кине. Председник Путин ће повезати Америку и Кину, које су сада супротстављене. У Путиновим рукама је водећа улога у светском поретку 'после короне'“, рекао је експерт, коментаришући Путинов ауторки чланак о Другом светском рату.

Путинов чланак је објављен у америчком часопису 18. јуна. Руски председник је изнео своје погледе на Други светски рат, узроке и схватање рата у савременом свету. Позвао је партнере да очувају истину о историји, засновану на чињеницама, и да говоре о прошлости самокритично и непристрасно. 
Амбасадор Русије у САД Анатолиј Антонов рекао је да је Стејт департмент заинтересован за предлог Москве да се одржи самит „нуклеарне петорке“.

Прочитајте још:

Коментар