Препорука „Батута“ за понашање на бирачком месту

Директорка Института за јавно здравље „Др Милан Јовановић Батут“ Верица Јовановић каже да све препоруке за понашање услед опасности од заразе вирусом корона важе и за предстојеће изборе.
Sputnik

То подразумева држање дистанце са другим људима од једног метра, задржавање на бирачком месту најдуже 15 минута, као и коришћење заштитних средстава попут маски, рукавица и средстава за дезинфекцију, преноси портал „Б92“.

Јовановић је рекла да је клиничка слика новооболелих који су регистровани током претходних дана, слабија, односно да углавном имају блаже симптоме, као и да су за сваки нови случај, чак и асимптоматске, утврдили да су ти људи били у контакту са неким ко је имао симптоме.

„Све особе које имају хроничне болести, као што је дијабетес, требају да размишљају о посебним мерама заштите“, казала је Јовановић.

Она је оценила да је за већи број новорегистрованих случајева заслужан и велики број тестова који се спроводе, којих је јуче било преко 6.700, као и да здравствени систем има довољно капацитета за збрињавање пацијената који морају на болничко лечење од ковида 19.

Прочитајте још:

Коментар