Путин: За руски народ сећање на Велики отаџбински рат је апсолутно свето /видео/

Председник Русије Владимир Путин обишао је храм Христовог васкрсења, главни храм руских Оружаних снага, на дан када је почео напад нацистичке Немачке на Совјетски Савез, и  поручио да је за руски народ сећање на Велики отаџбински рат  - апсолутно свето.
Sputnik
„За нас, грађане Русије, сећање на Велики отаџбински рат, на све који су се борили и погинули, на све оне који су чинили да приближе победу, апсолутно је свето“, поручио је Путин током посете храму и музеју „Пут сећања“.

То сећање, истакао је Путин, даје нам снагу да служимо нашој земљи.

Председник Русије је додао да војници и официри Оружаних снага РФ достојно испуњавају своје задатке у циљу осигуравања одбрамбене способности и безбедности земље.

„Ново поколење војника и официра чува традиције, достојно испуњава све постављене задатке. И ми знамо да су борбена способност о безбедност земље осигурани“, поручио је Путин.

На данашњи дан, Дан сећања и туге, окрећемо се једној од најтрагичнијих страница наше историје, дану када је почео Велики отаџбински рат, рекао је председник Русије.

Велики отаџбински рат је био огромна трагедија која је однела милионе живота, оставила за собом рушевине и дубоке ране које не зарастају, додао је он.

Искушења ратног времена показала су невероватну снагу и непоколебљивост нашег народа, непролазне примере храбрости, истинског патриотизма и посвећеност заветима предака да се чува и штити родна земља, рекао је Путин.

„Вјечнаја памјат нашим херојима. Клањамо се до земље ветеранима. Слава Оружаним снагама Русије, рекао је Путин.

Храм Христовог васкрсења налази се у подмосковском парку „Патриот“.

То је главни храм Оружаних снага Русије и посвећен је 75. годишњици победе у Другом светском рату, као и ратним подвизима руског народа у свим ратовима који су задесили Русију.

Молебан у храму ће служити руски патријар Кирил.

Свет ове године обележава 75. годишњицу победе у Другом светском рату.

У оквиру пројекта „75 година од Велике победе“, Спутњик вам представља ексклузивне материјале о Другом светском и Великом отаџбинском рату. Сазнајте све о највећим биткама и херојима Другог светског рата, читајте сведочења преживелих, коментаре стручњака, погледајте документе које је декласификовало руско Министарство одбране, архивске фотографије и видео-снимке.

 

Коментар