Седам црногорских полицајаца ногама, рукама и пендрецима тукли Пљевљака /видео/

Најмање седам полицајаца тукло је 13. маја у Пљевљима ногама, рукама и пендрецима 21-годишњег О.М. иако он није пружао никакав отпор, чиме су прекорачили овлашћења и повредили права тог младића, констатовао је Савет за грађанску контролу рада полиције.
Sputnik

Савет за грађанску контролу рада полиције истакао је да очекује реакцију Одељења за унутрашњу контролу полиције, преноси „Политика”.

Према њиховим подацима из пљеваљског тужилаштва, тај предмет је у фази извиђаја.

Полицајци са опремом за разбијање демонстрација тукли су 21-годишњака током протеста грађана против хапшења владике Јоаникија и свештеника Митрополије црногорско-приморске и ту полицијску „акцију” забележиле су камере.

„На кадровима доступног снимка се види да О.М. који није пружао никакав отпор, најмање седам полицијских службеника ударају ногама, рукама и пендрецима. Број удараца које је примио О.М. је значајан”, навели су из Савета.

На снимку се, како су додали, види да један од полицајаца који га је такође ударао, подиже десну руку као знак колегама да престану са ударањем након чега сви присутни полицајци престају да ударају О.М.

„Савет је на основу доступне документације и видео-записа, оценио да су полицијски службеници Центра безбедности Пљевља у поступању према грађанину О. М. прекорачили овлашћења због чега је дошло до повреде права”, пише у закључку Савета.

Прочитајте још:

Коментар