У још четири града у Србији ванредна ситуација због короне

Расте број градова у Србији у којима је проглашена ванредна ситуација због повећаног броја оболелих од вируса корона. Само данас ванредна ситуација проглашена је у Београду, Шапцу, Чачку и Ариљу.
Sputnik

У Чачку је донета одлука о забрани јавног окупљања, организовању свих славља, рада базена и купалишта, док је рад угоститељских објеката скраћен од 7.00 до 20.00 часова, а ношење маски и рукавица је обавезно.

У теретанама на отвореном и парковима, у групи може максимално да буде до пет лица у размаку од два метра, преноси Танјуг.

Епидемиолошке мере ће бити преузете и у Шапцу.

Доктор Кон открио колико ће нове мере бити на снази

Градоначелник тог града Небојша Зеленовић рекао је да ће Штабу за ванредне ситуације предложити да се ограничи рад угоститељских објеката и ноћних клубова и то тако што ће радити од 6.00 до 23.00, као и обавезно ношење маски у јавном превозу и свим затвореним просторима, без изузетка, уз поштовање физичке дистанце од 1,5 метара.

Зеленовић је казао и да ће Штабу предложити да се за непоштовање мера обавезног ношења маски пропише казна од 5.000 динара.

Један од предлога биће, како је навео, и да се забрани окупљање на јавним местима у затвореним просторима више од 100 људи, а на отвореним више од 500, док ће приликом било каквог окупљања бити неопходно ношење маски и поштовање физичке дистанце од метар и по.

Јутрос је ванредна ситуација проглашена и у Београду. Предузете мере сличне су као и у Чачку и Шапцу и у складу су са мерама Владе Србије донетим за средине у којима је проглашена ванредна ситуација.

Тако је и у Београду ограничен број људи који могу да се окупљају - у затвореном простору, до 100, уз поштовање физичке дистанце од 1,5 метра, а на отвореном 500 људи. Ноћни клубови и кафићи неће радити од 23 до 6 ујутру и одређено је стриктније поштовање ношења маски уз новчано кажњавање оних који маске не буду носили.

Ванредна ситуација проглашена је у укупно девет места у Србији. Претходних дана ванредна ситуација је проглашена и у Новом Пазару, Крагујевцу, Врању, Тутину и Ивањици.

Прочитајте још:

Коментар