Захарова: Апсурдне оптужбе за мешање Русије у изборе у Северној Македонији

Оптужбе западних земаља на рачун Русије за мешање у парламентарне изборе у Северној Македонији немају никакве основе, изјавила је на редовном брифингу портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.
Sputnik

Захарова је навела да је било немогуће не приметити серију широко распрострањених видео-порука високих западних политичара, укључујући и шефове влада, министре, током предизборне кампање у Северној Македонији. Она је приметила да су они отворено и упорно позивали Северне Македонце да гласају за једну или другу странку.

„У контексту тако тешких чињеница отвореног мешања у послове стране државе, бескрупулозне, апсолутно неосноване шпекулације о присуству неке руске руке на изборима широм света изгледају просто апсурдно“, закључила је Захарова.

На превременим парламентарним изборима у Северној Македонији победила је владајућа странка, Социјалдемократски савез Македоније Зорана Заева, која је освојила 46 мандата. Опозициони ВМРО-ДПМНЕ освојио je 44 мандата, Демократска унија за интеграцију Алија Ахметија 15, Алијанса за Албанце 12, Левица два и Демократска партија Албанаца једно место у македонском Собрању.

Коментар