„Кина разбија, Америка ће почети да губи“: Милијардер оценио две велике силе

„Кина разбија, Америка ће почети да губи због своје самодовољности“, рекао је оснивач „Тесле“ и милијардер Илон Маск усред тензија између две велике силе.
Sputnik

Маск, милијардер пореклом из Јужне Африке, који живи у САД, где је и власник и оснивач компанија „Спејс икс“ и „Тесла“, то је рекао у интервјуу за Аутомотив њуз, преноси РТ.

„Смакнућемо сваког ког желимо“: Да ли се милијардер шалио или открио међународну заверу

Маск је посебно похвалио „паметан и вредан народ Кине“, где је „Тесла“ отворио једну од фабрика.

„Кина разбија по мом мишљењу. Енергија у Кини је сјајна“, рекао је Маск на питање како види ту земљу.

Додао је да „Кинези нису самодовољни, као што су Американци, посебно у местима као што су Њујорк, Сан Франциско и околина или Лос Анђелес.

Како је рекао „амерички победнички низ могао би ускоро да се заврши“.

„Сједињене Државе, а посебно Калифорнија или Њујорк, побеђују већ дуго. Када дуго побеђујете, мислите да је то загарантовано. И онда, као спортски тимови који освоје првенство више пута заредом, псотану самодовољни и почну да губе“, рекао је Маск.

Он се пожалио и да „Тесла“ добија најмање државне потпоре од свих америчких произвођача аутомообила.

„Кина разбија, Америка ће почети да губи“: Милијардер оценио две велике силе

Са друге стране, како је рекао, кинеска влада веома подржава ову компанију, али не на начин као што то чини када су домаће фирме у питању.

Оваква изјава милијардера Илона Маска дошла је у тренутку када се две највеће светске економије сукобљавају по разним питањима, од пандемије вируса корона, преко односа према кинеском технолошком гиганту „Хуавеју“, до најновије варнице, кинеске апликације Тик-ток.

Прочитајте још:

Коментар