Тик-Ток одговара Трампу: Намеравамо да останемо овде дуго

Намеравамо да у Америци останемо дуго, рекла је генерални менаџер Тик-Тока у тој земљи Ванеса Папас и захвалила за подршку америчким корисницима.
Sputnik

Њена реакција је уследила после писања медија да „Мајкрософт“ води преговоре о преузимању Тик-Тока и упозорења америчког председника Доналда Трампа да се разматра опција да се та друштвена мрежа у Америци забрани.

„Желим да кажем хвала милионима Американаца који користе Тик-Ток сваки дан и дају свој креативни допринос и радост нашем свакодневном животу. ...Не планирамо никуда да идемо... Овде смо на дуже“, написала је она на Твитер налогу компаније.

​Други представник компаније навео је да се овом мрежом служи 100 милиона Американаца за забаву и комуникацију, посебно за време пандемије вируса корона. Додао је и да се кориснички подаци максимaлно чувају.

Такође, највећи инвеститори компаније су управо из Америке.

„Настојимо да заштитимо поверљивост података и безбедност наших корисника“, истакао је представник Тик-Тока.

Амерички председник Доналд Трамп изјавио је да САД разматрају разне мере против Тик-ток апликације, укључујући и њену потпуну забрану.
„Изучавамо Тик-ток. Можемо и да га забранимо. А можемо и неке друге ствари да урадимо“, рекао је Трамп новинарима у Белој кући.

„Имамо неколико варијанти... Видећемо шта ће се догодити“, додао је.

И државни секретар Мајк Помпео није искључио да ће Тик-ток бити забрањен у Америци, заједно са још неким кинеским друштвеним мрежама, путем којих лични подаци корисника, како сматрају у САД, могу да стигну до кинеских власти.

Коментар