Белорусија: Утицај Запада на Украјину може довести до распоређивања америчких ракета

Председник Белорусије Александар Лукашенко сматра да би пад Украјине под утицај Запада могао довести до размештања америчких ракета на њеној територији и „тада ће бити вруће“: у сваком тренутку одатле би се могла добити „ракетна паљба“.
Sputnik

„Када је (амерички државни секретар) Мајк Помпео био овде, поставио сам му директно питање: Мајк, да ли смо ти (председник Русије Владимир) Путин и ја поклонили Украјину. Он се насмејао: ‘Како то мислите, господине председниче?’ Мислим да сада не треба да распоређујете ракете средњег домета у Немачкој, Пољској и Румунији. Сада се можете договорити и са Украјином. Агресор је напао, поставите их тамо – и нама ће бити веома вруће и Русији ће, такође, бити веома вруће“, рекао је Лукашенко у интервјуу украјинском новинару Дмитрију Гордону.

Лукашенко је истакао да су Белорусија и Русија „својим рукама поклониле Западу оно што им не припада и не треба да им припада“.

Американцима је дата „прелепа, добра наша Украјина, одакле сада можемо у сваком тренутку добити ракетну паљбу. У сваком. Ја то одговорно кажем“, закључио је он.

Руске базе остају у Белорусији

Лукашенко је такође рекао да се не плаши да на територији земље остави два руска војна објекта, јер они не представљају опасност.

„Не. Знате, пре свега, мора се схватити о каквим се базама ради. То су базе у којима ради један и по Рус, а остало су Белоруси. Тамо нема ни аеродрома ни авиона. Оне не представљају опасност“.

Прочитајте још:

Коментар