Члан Праве Црне Горе који је разоткрио мрежу откупа личних карата добио позив да дође у Тужилаштво

Коалиција „За будућност Црне Горе“ саопштила је да је по разоткривању малверзације ДПС-а, члан Праве Црне Горе Немања Баошић, који је путем снимљеног телефонског разговора са активистом ДПС-а Славком Дубљевићем разоткрио мрежу откупа личних карата на Старом аеродрому, добио позив да се хитно јави у тужилаштво.
Sputnik

„Већ уходани принцип рада заробљених институција, по систему 'Држ'те лопова' добија свој наставак са посебним печатом отвореног прогона оних који откривају криминалце. Безгранично је комично, али и провидно, да је - након што је схватио да је ухваћен, управо Дубљевић у страху да ће због оваквог просипања бити непријатног разговора са 'неким вишим' потрчао у полицију да се он представи као неко ко разоткрива провокаторе“, наводи се у саопштењу коалиције.

Марко Милачић ексклузивно објавио: Погледајте како Милов активиста откупљује личне карте /видео/

Дубљевићева у паници дата изјава полицији, која је јутрос објављена у медијима у склопу саопштења ДПС Главног града, садржи и низ фалсификата, а један од њих је и непоклапање његовог матичног броја са датумом рођења, због чега ће коалиција „За будућност Црне Горе“ такође поднети кривичну пријаву, додаје се у саопштењу.

Оно што је најважније, како истичу је да сви који су одгледали снимак, могли су са лакоћом да утврде ко ту купује личне карте, а ко открива починиоца кривичног дела. Они који не верују својим очима и ушима, већ несувислом објашњењу локалних активиста режима, свакако нису наша циљна група.

По њима, очигледно је да се у овом случају користи иста метода као и код афере „Снимак“, када су правосудни органи оштрицу истраге усмерили не према виновницима кривичног дела из аудио-снимка већ према онима који су снимак објавили.

Члан Праве Црне Горе који је разоткрио мрежу откупа личних карата добио позив да дође у Тужилаштво

„Остаје да видимо до које мере је правда потонула. Надамо се да ће бити бар неко довољно храбар у правосудним органима да заштити не нас од криминалаца, већ себе од срамоте. Ако и не буде, ништа за то. Бити прогоњен у оваквом систему је посебна част, наводи се у саопштењу.

Коалиција „За будућност Црне Горе“ ће у хитном поступку са овим упознати све релевантне међународне адресе.

Кривична пријава, како је јуче најављено, против актера овог безакоња из редова ДПС-а биће поднета у току дана, и коалиција „За будућност Црне Горе“ очекује најхитнију реакцију.

Коалиција „За будућност Црне Горе“ након сигурне победе на изборима 30. августа биће најбољи гарант да ће овакве активности и брутално безакоње бити најружнија могућа прошлост.

Прочитајте још:

Коментар