Лукашенко: Морам да ступим у контакт са Путином, ово није претња само за Белорусију

Председник Белорусије Александар Лукашенко изјавио је да се агресија против Белорусије развија по одређеном сценарију, те да би што пре требало да ступи у контакт са председником Русије Владимиром Путином, јер та претња више није уперена само против његове земље.
Sputnik

„Морам да ступим у контакт са Путином, председником Русије, како би разговарао о томе. Ова претња више није уперена само против Белорусије“, рекао је он.

Лукашенко је истакао и да одбрана Белорусије данас представља уједно и одбрану Савезне Државе Русије и Белорусије.

Актуелни председник Белорусије је такође рекао и да са жаљењем прати свакојаку информацију која кружи о њему, те да такве лажи стварају „подмуклу атмосферу у народу“.

„Они који шетају по улицама, то и не могу да разумеју, разумеју они који тим шетњама координишу. Некада то раде чак и професионално – у питању су монтаже, лажне информације. Испоставља се да имам и кућу у Москви. Ево, желим јавно да кажем, ако сте пронашли неку тамо моју кућу у Москви, слободно је узмите“, рекао је он.

Лукашенко је као пример навео и лажну информацију која је недавно била објављена да је он наводно напустио земљу.

„Испоставило се чак и да сам напустио земљу, па да сам чак и умро или се разболео. То се све врти. Међутим, зарад чега? Да би се у народу направила подмукла атмосфера. Е па неће успети. Нећемо дозволити“, закључио је он.

Прочитајте још:

Коментар