Српски генерал у Русији дочекан уз „Марш на Дрину“ /фото/

Начелнику Генералштаба Војске Србије генералу Милану Мојсиловићу приређена је топла добродошлица на војном полигону Алабино крај Москве, где је данас почело такмичење у дисциплини „Тенковски биатлон“ на којем учествују и српски тенкисти.
Sputnik

Представници руског Министарства одбране су у изложбеном центру „Дом пријатељства“ преко разгласа поздравили долазак генерала Мојсиловића и српске делегације, а затим су чланови Уметничког ансамбла Министарства одбране „Станислав Бинички“, по жељи домаћина и на одушевљење свих присутних, специјално за нашег генерала извели песму „Ово је Србија“ и композицију „Марш на Дрину“.

Српски генерал у Русији дочекан уз „Марш на Дрину“ /фото/

Тенкисти Војске Србије су данас имали прву трку на „Тенковском биатлону“, који се одржава у оквиру Међународних војних игара.

На овогодишњим Међународним војним играма, поред „Тенковског биатлона“, Војска Србије се такмичи у још две војне дисциплине: „Војном релију“ и „Снајперској граници“.

Поред тога, Међународне војне игре прати и Фестивал националне културе који је данас отворен на полигону Алабино. Свака земља учесница фестивала на свом штанду у „Дому пријатељства“ излаже уметничке предмете и сувенире, књиге, туристичке брошуре, музичке инструменте и друга обележја своје националне културе и историје, а у такмичарском и ревијалном делу уметници из тих земаља настоје да песмом и игром покажу музичку и фолклорну традицију своје земље.

Српски генерал у Русији дочекан уз „Марш на Дрину“ /фото/

Ове године поред Уметничког ансамбла „Станислав Бинички“ који наступа са војничким маршевима и другим композицијама, Србију представља и фолклорна група КУД „Димитрије Котуровић“.

Прочитајте још:

Коментар