Центар „Гамалеј“ спреман за следећу фазу испитивања вакцине против короне

Центар „Гамалеј“ поднео је документа за обављање пострегистрационих испитивања вакцине против вируса корона, изјавио је руски министар здравља Михаил Мурашко и потврдио да је Министарство добило комплетну документацију за дозволу спровођења треће фазе испитивања „Спутњика V“.
Sputnik

„Министарство здравља Русије добило је сва потребна документа од научника Националног истраживачког центра за епидемиологију и микробиологију ’Гамалеј‘ за добијање дозволе за спровођење треће пострегистрационе фазе испитивања вакцине против ковида 19“, саопштио је Мурашко током радне посете Калушкој области.

Он је рекао новинарима да је „тренутно у току развој индустријских серија и контрола квалитета“.

Министар је истакао да ће одабир добровољаца за пострегистрационо тестирање вакцине против вируса корона почети следеће недеље.

Кроз месец дана почиње масовна вакцинација у Русији

Раније је директор центра „Гамалеј“ Александар Гинцбург рекао да су документа предата у петак, 21. августа.

Како је Спутњику саопштено раније, у пострегистрацијским истраживањима вакцине против короне учествоваће неколико десетина хиљада људи.

Подсетимо, Министарство здравља Русије регистровало је у уторак прву на свету вакцину за превенцију нове коронавирусне инфекције ковид 19, коју је развио Научни институт „Гамалеј“ заједно са руским Фондом за директне инвестиције.

Прочитајте још:

Коментар