Летонија издваја десетине хиљада евра за лечење белоруских опозиционара

Парламентарна секретарка Министарства спољних послова Летоније Занда Калњина Лукашевица саопштила је да би власти те земље могле да издвоје 50.000 евра за лечење белоруских опозиционара у Летонији.
Sputnik
„Летонија планира да омогући лечење белоруским активистима. Данас влада може донети одлуку о издвајању 50.000 евра, како би омогућили да се десетак људи из Белорусије лечи у Летонији“, написала је секретарка на Твитеру.

Како преноси летонски портал ЛСМ.лв, Летонија је спремна да изда визе белоруским активистима, како би могли да дођу у земљу и затраже политички азил.

​„Ми ћемо активистима пружити подршку. Могу доћи овамо, а да не траже азил, него да просто дођу на неко време, око месец, како би се лечили и побољшали своје здравље“, рекла је Калњина Лукашевица, истакавши да неки од њих могу већ наредних дана доћи у Летонију са својим породицама.

Раније је министарка унутрашњих послова Литваније Рита Тамашунене потписала указ којим забрањују улазак у земљу 30. држављана Белорусије, укључујући и председника Александра Лукашенка. Летонија и Естонија су следиле пример Литваније.

Прочитајте још:

Коментар